Qualsevol usuari de la Generalitat de Catalunya que estigui enregistrat al Directori Corporatiu és un usuari potencial de l’eValisa i per tant li podràs enviar una e-valisa.

A continuació, es detallen els passos a seguir per poder accedir al cercador del Directori Corporatiu:

1. Has de fer clic al botó Directori que apareix al costat del camp Per a

2. Una vegada accedeixes al cercador pots buscar als usuaris segons el filtre: usuaris estàndard o col·lectius protegits.

Com cercar un usuari estàndard?

El cercador t’obliga a omplir obligatòriament dos camps:

  • Organisme al qual pertany
  • Nom/cognoms o el càrrec.

Podràs indicar una part del nom/cognoms o del càrrec o bé indicar-ho en la seva totalitat

En cas que l’organisme cercat no aparegui en el desplegable, indica el Departament al qual està adscrit. Ex. usuari que pertany al Consell Català de l’Esport s’ha de cercar pel Departament de Presidència.

NOTA: Et recomanem que indiquis totes les dades que coneguis de l’usuari a cercar. Quantes més dades indiquis més eficient serà la cerca i més acurat serà el resultat que obtindràs. La cerca no és sensible a les majúscules/minúscules ni tampoc als accents, de forma que podràs localitzar a l’usuari en qualsevol cas.

Com cercar un usuari de col·lectiu protegit?

Aquests tipus d’usuaris són aquells que tenen la seva identitat protegida a GICAR.

Per cercar-los només s’haurà d’informar un únic camp que serà l’adreça de correu electrònic, la qual s’ha d’indicar completa ja que el camp no s’autoemplena.

NOTA: Cal tenir present que d’aquests usuaris només es mostrarà la seva adreça de correu electrònic, en cap cas el nom i cognoms.

3. Una vegada hagis introduït les dades de l’usuari a cercar, fes clic al botó Cerca. En aquest moment es mostraran tots els usuaris que compleixen els criteris en la part inferior del formulari.

Important: els usuaris que apareixen amb una imatge taronja d’avís a davant del nom amb un missatge que indica “L’usuari no té informat el correu-e” no els podràs seleccionar com a destinataris de l’e-Valisa. Consulta la següent FAQ per saber com procedir: Què vol dir l’error “l’usuari no té l’adreça informada a GICAR”?

4. Per seleccionar un usuari determinat, simplement hauràs de fer clic a sobre d’ell i automàticament t’apareixerà seleccionat a l’apartat Seleccionats.

Si necessites enviar la valisa a més d’un destinatari, podràs repetir la cerca tantes vegades com ho necessitis. Simplement has d’introduir les dades del nou usuari fent la cerca tal com s’ha explicat anteriorment i tornar a fer clic al botó Cerca.

Si has seleccionat un usuari per error i necessites eliminar-ho, només hauràs de posar el ratolí a sobre seu dins l’apartat Seleccionats (en aquest moment el seu nom apareixerà tatxat) i fer clic.

5. Finalment hauràs de fer clic al botó Afegeix per tancar el formulari de cerca i afegir tots els usuaris seleccionats.